torsdag den 24. oktober 2013

Mange har spurgt, hvad man laver og lærer på et full cave kursus?

Først er det vigtigt at sige, at det nødvendigt med en god portion erfaring i at dykke med dobbeltsæt, have et rigtigt godt trim og balance, så man ligger rigtigt i vandet. Desuden er det vigtigt, at man behersker se forskellige finneteknikker. Flutterkick, frogkick, modified flutterkick, modified frogkick og kan lave helikopteren. Dvs at kunne dreje rundt på stedet.

Ja, hvad gennemgår man så.

Man bliver testet grundigt i ovenstående finneteknikker, udstyrskonfiguration, trim mm.
Skal man på cavekursus, er det næsten et must, at have styr på alt dette inden. På et cave kursus skal du ikke lære at dykke med dobbeltsæt og bruge finnerne rigtigt. Der skal du lære at dykke i huler.

Desuden lærer man hvordan man følger en gold/main line ind og ud af hulen. Øver hvordan man finder linen igen, hvis det hele er blevet hvirvlet op eller at man mister alt lys. Desuden øver man gas sharing, black mask swim, lost line, lost buddy, laver jumps, hvilket vil sige, at man lægger sin egen line ud mellem de permanente liner mm.

Man lærer også at anvende line arrows/pile, som viser retning mod udgangen og cookies, som kan anvendes til mange forskellige ting som eksempelvis om alle er vendt om, hvis line der tilhører hvem mm.



Da mange huler har et flow af forskellige styrker, lærer man også, hvordan man kommer frem mod flowet ved at svømme under loftet, anvende teknikken pull and glide, hvor man trækker sig frem i armene eller bruger ovenstående finneteknikker. Det der er yderst vigtigt er, at man ikke hvirvler bunden op så sigten bliver dårlig og linen eksempelvis ikke kan ses mere.

Man lærer også at binde line på et primary tie off, som er et sted i nærheden af hulen udgang, hvor man kan se dagslys og forbinder dette sted til goldlinen/main line. På den måde er man hele tiden sikker på, at der er forbundne liner hele vejen fra hvor man er og ud til dagslys.

Det har været et rigtigt lærerigt kursus, hvor teknikker mm er blevet finpudset og har givet rigtig mange gode dyk og oplevelse.

Vi havde en del dyk, der strakte sig over ca 1 km længde og ned til ca. 30m dybde og lidt deco.

Hvis man har lyst til at tage med på Easy Dives næste hulekursus/huletur, er man velkommen til at kontakte os på 40592176 eller på salg@easydive.dk

Se videoer fra turen på Easy Dives You Tube side:  http://www.youtube.com/user/easydiveaalborg

www.easydive.dk 

https://www.facebook.com/EasyDiveAalborg  
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar