tirsdag den 8. oktober 2013

Dag 4 d. 7. oktober 2013: Cave Tour - Florida med www.easydive.dk
Kl. 7:30 mandag morgen og vi er på vej til dykkercentret for at mødes med vores instruktører og kører derefter til Ginnie Springs. Lidt svært at se på billedet, men vi kører lige imod en utrolig flot solopgang.

Vi er i gang med at fylde flasker. 2x17 liters dobbeltsæt. De gider ikke tage flaskerne ud af deres biler, så derfor er der rigtig lange fyldeslanger på den udendørs fyldestationer, så de kan nå ind i deres store biler.


Så er vi ankommet til Ginnie Springs og er i gang med at blive registreret, hvilket er typisk amerikansk med en masse registreringer og ansvarsfraskrivelser. Vi skal både tjekke ind og ud, så der er styr på, hvem der er inde på området. Desuden fik vi armbånd på, så de kan se, man har betalt.

En af de mange steder, hvor man kan rigge sit udstyr til. I dag er der lidt overskyet, så det er faktisk til at holde ud med kun knap 30 graders varme i dag.Men man får dog lidt sved på panden, når der skal flyttes rundt på 2x17 liters dobbeltsæt.

Jo, de kan finde ud af at fylde flasker her i staterne. Ikke tit manometeret kommer op på 250 bar. Med en 2x17 liters dobbeltsæt pumpet til 250 bar, burde man have luft nok, da det giver 8500 liter luft. Typisk bruger vi jo 2x12 dobbeltsæt til ca. 200 bar, hvilket er 4800 liter luft.m Men med en nødsituation i en hule med nul sigt og gas sharing, er man nok sikkert glad for lidt ekstra luft.

Der øves dry line drills med gas sharing, no visibility, Bump and Go mm. Forholdsvis nemt på land, men bliver spændende, hvordan det kommer til at gå første gang i vandet.

 Gas sharing og no visibility øvelse på land. Meget lærerigt.

Der øves endnu mere dry drills med long hose og no visibility.

Så er vi i gang med at øve udlægning af primary reel og first og second tie off. Her er det Allan, der er i gang.
 
Ginnie Springs, som vi har set meget frem til at se. Vandet er utroligt klar og flot med en masse flotte fisk i. Reggie giver briefing om entry og exit. Lækkert, at entry point er så tæt på bilerne, når vi nu skal gå med 2x17 liters dobbeltsæt i knap 30 graders varme.

Ginnie Springs fra en anden vinkel. Læg mærke til det klare og flotte vand. Det er ikke nemt at se, at der er 6 meter dybt og at der faktisk er entries dernede.

 Briefing af de øvelser, som vi skal lave på første dyk. Bemærk skiltet, som vi har set meget ofte på Youtube, men som vi nu står ved siden af.

Shelteren, hvor vi kan stå i skygge, når vi skal klargøre udstyret og klæde om. Rigtig lækre forhold.

Så er alt udstyrer klargjort og vi er kommet i vores tørdragter og er smuttet i Ginnie Springs for at køle af, inden vi går op og tager udstyret på. Vandet er ca. 24 grader året rundt, så det er dejligt svalende at ligge i vandet og slappe af.

Så er vi kommet ind i Ball room'et, Ginnie springs for at lave øvelser. Utroligt klart vand og flotte formationer. Vi er på vej mod afspærringen, som kan ses som et jerngitter på billedet. Der var en del modflow. Lidt underligt at ligge lige bag ved en og få vedkommendes bobler i hovedet. Så ved man, at der er lidt strøm, hvilket i huler altid kaldes flow. Men der er utroligt flot inden i Ballroom, Ginnie Springs.

Allan med sit lyssværd på vej ud af Ballroom, Ginnie Springs.

Reggie fører an på en af øvelserne.

Ginnie Springs skiltet og entry/exit point.

Shelteren set fra en anden vinkel.

Så er vi kommet tilbage til dykkercentret og er ved at fylde flasker til dagen efter. Så alt udstyr er klar til dyk næste dag. Der snakkes desuden om dagens øvelser mm.
Så er det snart hjem til Hotel California, mad og slappe af på sofaen.
I morgen står den på flere dyk ved Ballroom, Ginnie Springs og Peacock Springs.

Tjek alle Easy Dives kurser, tilbud, ture, dykkerrejser mm ud på www.easydive.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar